Førsteslåtten er kommet i hus

top feature image

Førsteslåtten er kommet i hus

Mandag 7. juni var en spennende dag. Da var det tid for førsteslåtten, og første gang vi gjorde det selv. Siden vi tok over drifta har vi bare produsert korn. Men vi har lenge gått med planer om å starte opp med sau. Og nå er maten til disse i alle fall sikret.

I løpet av uka var det til tider litt usikkert vær, så vi var litt nervøse for om vi ville klare å få presset høyet tørt nok. Men værgudene var på vår side, og søndag 13. juni var det tid for å presse i strålende sommervær.

I begynnelsen av juni gikk vi til innkjøp av ei New Holland 570 firkantpresse sammen med naboen. Det var knyttet litt spenning til om den ville fungere fint fra start. Og det gjorde den. Knytteapparatet gjorde jobben utmerket, og bortsett fra feil på de to første, kom alle balle ut fint knyttet og klare til stabling.

Vi fikk hjelp av våre gode naboer, så stablingen av firkantballene gikk gikk lekende lett. Totalt ble det 160 bunter med gress. Dette vil bli fint for sauene når de kommer til høsten.

Comments are closed.

Post navigation

Previous Post :